Meest gestelde vragen

Hier vindt u een overzicht van de meest gestelde vragen. Mocht uw vraag hier niet bij staan dan kunt u contact met ons opnemen via het contactformulier en hier uw vraag stellen.

Is acupunctuur pijnlijk?

Bij de acupuncturist worden massieve naaldjes gebruikt. Deze zijn een stuk dunner dan de naalden die gebruikt worden bij de dokter. Afhankelijk van de locatie waar geprikt wordt voel je het een beetje tot bijna niets. Als er op plaatsen geprikt wordt waar veel zenuwuiteinden zitten (bv. handen en voeten) is het gevoeliger dan op plaatsen waar dit niet is (bv. de rug of buik). Vaak wordt er een dof uitstralend gevoel ervaren. Dit fenomeen heet dé chi en geeft aan dat de energie in beweging wordt gezet.
Door de authentieke vorm van acupunctuur die ik toepas worden er gemiddeld tussen de 1 en 5 naaldjes per behandeling gezet.

Welke klachten kunnen met acupunctuur behandeld worden?

Eigenlijk kunnen alle klachten met acupunctuur behandeld worden. Dit kunnen eenvoudige klachten zijn zoals een tennisarm of rugpijn, maar ook ingewikkeldere klachten zoals hormoonstoornissen en psychische klachten kunnen behandeld worden. De NVA heeft een uitgebreide lijst van klachten samengesteld welke o.a. behandeld kunnen worden. klik hier of kijk op de lijst waar wij goede resultaten mee hebben bereikt.

Kunnen kinderen ook behandeld worden?

Naast volwassenen kunnen ook kinderen behandeld worden. Dit kunnen baby’s zijn maar ook tieners en adolescenten. Bij kleine kinderen worden andere naaldjes gebruikt dan bij volwassenen. Deze zijn nog dunner waardoor ze deze bijna niet voelen. Bij kleine kinderen en baby’s wordt er vaak niet meer dan 1 naaldje gebruikt tijdens de behandeling.

Door wie wordt u behandeld?

De acupunctuur behandelingen worden gegeven door Remko Lieshout (lid van de NVA en KAB)
De fysiotherapie behandelingen worden gegeven door Stephanie van der Velde ( lid van KNGF)

Wat kost een consult?

Soort:                                          Duur:            Tarief:

Intake                                           45 min.          € 90,-
Intake Lyme/Vegatest                  1 1/2 uur       €140,-
Vervolg consult                           30 min.          € 70,00
Bloed Analyse Lyme                    1 1/2 uur       €140,-  (incl. beeldmateriaal van uw bloed)
Telefonisch/ email consult                                 €20,00

Indien een consult niet uiterlijk 24 uur van tevoren wordt afgemeld wordt de gereserveerde tijd in rekening gebracht.

Medicatie wordt altijd op recept verstrekt of besteld/ geleverd incl. factuur van producen.(prijswijzigingen voorbehouden!)

Vergoedt mijn verzekering de behandeling?

Remko Lieshout is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur. In de polisvoorwaarden van uw ziektekostenverzekering staat of u verzekerd bent voor acupunctuur behandelingen. Navraag bij uw verzekering is verstandig aangezien polisvoorwaarden tussentijds kunnen wijzigen. De NVA heeft een Lijst gemaakt met zorgverzekeraars die acupunctuur vergoeden. Mocht u niet zeker zijn of staat uw verzekering hier niet bij, informeer dan altijd bij uw zorgverzekeraar voor de mogelijkheden. Klik op vergoeding om te kijken of u bij uw zorgverzekeraar in aanmerking komt voor vergoeding voor acupunctuur.

Hoe lang duurt een acupunctuur consult?

Een intake consult duurt ongeveer 45 minuten en een vervolg consult ongeveer 30 minuten. Voor Lyme patiënten wordt een dubbel consult en tijd gerekend voor de intake aangezien hier meer tijd nodig is om de complexiteit van klachten in kaart te brengen.

Hoeveel behandelingen heb ik nodig?

Het is moeilijk te zeggen hoeveel behandelingen iemand nodig heeft. Dit kan afhangen van medicatie gebruik, levenswijze, voedingspatroon, stress factoren etc.
In principe is het zo, hoe langer de klacht aanwezig is, hoe langer het behandeltraject kan duren.

Hoe zit het met aids en andere ziekten i.v.m die naalden?

Ik mijn praktijk maak ik gebruik van steriele (wegwerp) naalden. Net als bij de huisarts worden de naalden in een speciaal daarvoor bestemde naalden container gedaan en vernietigd zodat niemand zich kan prikken aan gebruikte naalden en kans op besmetting van ziektes is uitgesloten.

Ik geloof niet in acupunctuur, werkt het dan wel?

Je hoeft niet in acupunctuur te geloven om het te laten werken. Daarnaast heb je bij elke arts en therapeut te maken met het placebo effect welke het genezingsproces kan stimuleren. Er worden tegenwoordig veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar acupunctuur. In 1979 heeft de World Health  Organisation (WHO) heeft acupunctuur als geneeskundige behandeling erkent en is ondertussen op de wereld erfgoed lijst gezet.

Hoe weet je of je bij een goede acupuncturist bent?

Let erop dat een acupuncturist is aangesloten bij een beroepsvereniging die kwaliteitseisen aan haar leden stelt. Bijvoorbeeld de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur ( NVA). Dit is een van de grootste en bekendste in Nederland.

Hoe kan ik een afspraak maken of afzeggen?

Om praktische redenen kunt u alleen telefonisch een afspraak maken. Het afzeggen van een afspraak kan telefonisch of per email. Dit dient 24 uur voor aanvang van de behandeling bekend te zijn bij de behandelaar. Bij niet tijdig afmelden worden kosten voor de gereserveerde tijd in rekening gebracht.