Net als in het westen is in het Chinese denken allergie een overreactie van het systeem. De behandeling van allergie met acupunctuur is redelijk te vergelijken met de westerse benadering. Alleen gaat de behandeling bij de acupuncturist verder dan het onderdrukken van de klachten.

In de acupunctuur praktijk zijn de meest voorkomende klachten; hooikoorts, astma en constitutioneel eczeem. Maar ook voedsel allergieën komen zeer regelmatig voor.

De acupuncturist dient naast het uitdoven van klachten ook te zorgen dat er een nieuwe balans komt in het lichaam. Hierdoor zal de overreactie de volgende keer steeds  minder worden en/ of in de loop van het traject niet meer voorkomt.

Hoe worden allergieën benaderd?

Eén van de manieren die hierbij wordt gebruikt is door de energie, die met de aanmaak van lichaamseigen corticosteroïden te maken heeft weer op pijl te brengen. In tegenstelling tot de westerse geneeskunde worden vaak medicijnen met corticosteroïden voorgeschreven. Hierdoor wordt de productie van het lichaam wordt overgenomen.

Voor de acupuncturist is het belangrijk dat uw lichaam het zelf kan.
Naast acupunctuur zijn er in het verleden al zeer veel kruidenformules ontwikkeld die bij verschillende allergieklachten de overreactie snel kunnen harmoniseren en de onderactiviteit kunnen herstellen.

Allergische klachten zijn in de regel goed met acupunctuur, Chinese kruiden en orthomoleculaire therapie goed te behandelen. Indien u vragen heeft of uw allergie behandeld kan worden kunt u contant opnemen via het contactformulier of kijken in de klachtenlijst of uw allergie hierbij staat.