Hoge bloeddruk komt door suiker
Hoge bloeddruk komt door suiker!
Een aantal maanden geleden stond er een opzienbarend artikel in de Britisch Medical Journal, het vooraanstaand medisch blad in Groot Brittannië. De titel was “The wrong white crystals: not salt but sugar as aetiological in hypertension and cardiometabolic disease”.
In dit artikel wordt helder uitgelegd wat de eigenlijke oorzaak van hypertensie is. Al langer weten we dat maar 2 % van de mensen met hoge bloeddruk reageert op een zoutarm dieet. Dit is ook niet zo verwonderlijk. Zout hoort bij ons lichaam. Anders dan het voorlichtingsbureau van de voeding ons wil doen geloven is zout van levensbelang voor ons voortbestaan.
Evolutionair komen wij uit de zee, voor onze geboorte liggen we 9 maanden in een fysiologische zoutoplossing genaamd vruchtwater en het zout tussen en in de cellen is ongeveer 7 gram per liter vocht! Ook voor verschillende hormonen en maagzuur is zout nodig.
Natuurlijk moeten we niet enorme hoeveelheden zout naar binnen gaan werken. Als u naar uw lichaam luistert weet u vanzelf of u zout tekort heeft. Krijgt u rond 4 uur een cup a soup moment dan weet u eigenlijk al dat u te weinig zout eet.
Verwerkt zout wordt vaak in voeding gecompenseerd door suiker dus laat u niet bedotten. Verstandiger is als u behoefte heeft aan zout dit los uit de hand op te likken. Zo kan u nooit teveel binnenkrijgen want dit zal u zeker gaan tegenstaan! En natuurlijk voldoende drinken.
Qua zout ligt de voorkeur dan bij zeezout. hier zitten naast natrium (Na) nog alle mineralen/spoorelementen in die van oorsprong in zout horen en ook goed zijn voor het lichaam
bron: