behandeling van lymeHeden ten dagen zijn er steeds meer manieren om Lyme -borreliose te behandelen. De ene behandeling is wetenschappelijk onderzocht en de ander is meer empirisch of proefondervindelijk onderbouwd.

Borrelia of Lyme is een zogeheten multi-systeem ziekte welke meerdere systemen tegelijkertijd kan uitschakelen of beïnvloeden. In deze praktijk zullen we de Borrelia dan ook vanuit verschillende behandelsystemen benaderen. De opzet van de behandeling is altijd duidelijk. De inhoud van de behandeling wordt per patiënt aangepast. Alhoewel veel patiënten dezelfde klachten ondervinden zullen accenten bij verschillende patiënten altijd anders liggen, wat de strategie van de behandeling individueel maakt.

In deze praktijk wordt er dus met verschillende behandelsystemen door en met elkaar gewerkt. U moet hier bij denken aan behandelingen met kruiden, orthomoleculaire voedingssupplementen, acupunctuur en frequentie therapie. Ook werken wij samen met een alternatief arts welke indien nodig antibiotica kan voorschrijven.

 

Acupunctuur bij Lyme

acupunctuur bij de behandeling van lymeEr is weinig bekend over de werking van acupunctuur bij Lyme – borreliose. Acupunctuur kan een uitstekende ondersteuning zijn in het genezingsproces bij de ziekte van Lyme – borreliose.

In de Chinese geneeskunde wordt de mens als geheel gezien. Zijn lichaam en geest zijn één en functioneren als één. Binnen Lyme – borreliose zien we dan ook een combinatie van verschillende klachten, deze manifesteren zich vaak op zowel het lichamelijke als het  mentaal-emotioneel gebied.

Bij mensen die de ziekte van Lyme hebben wordt acupunctuur gebruikt om de uitscheidingsorganen (nieren, lever, long en darmen) zo veel mogelijk in balans te brengen. Hierdoor wordt hun werking geoptimaliseerd zodat de patiënt zo snel mogelijk van zijn afvalstoffen af kan komen.

In het verloop van de behandeling is de behandeling erop gericht om orgaanfuncties en het hormoonsysteem weer op gang te helpen. De totale balans tussen lichaam en geest kan weer herstellen.

Voor meer informatie over Lyme en de behandeling van Lyme kunt u kijken op LymeBehandeling.nl